Markxman is er alleen in een online versie*. Dat heeft erg veel voordelen. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn natuurlijk ook nadelen. Wij zouden echter niet voor online kiezen als we daar niet honderd procent achter kunnen staan.

Nadelen

De nadelen die je aan een online oplossing zou kunnen bedenken is dat deze niet bereikbaar is als je internetverbinding uitvalt en dat een website kwetsbaarder is als het gaat om kwaadwillenden. Op die onderdelen is moeilijk een tegenargument bedenken.

Verder zou je het een nadeel kunnen vinden dat je data niet lokaal beschikbaar is. De vraag daarbij is overigens of je überhaupt iets met die data zou kunnen als je het lokaal zou hebben. Vaak is de applicatie namelijk nodig om de data te ontsluiten en te structureren.

Deze nadelen moeten daarom zo goed als mogelijk worden geminimaliseerd. De voordelen van online moeten tegelijk een tegenwicht bieden aan de nadelen.

Een standalone/offline versie heeft als grote nadeel dat je deze alleen op de locatie kan gebruiken en vaak maar vanaf 1 machine. Je kan een standalone applicatie wel beschikbaar maken over internet (zoals wel eens gebeurt), maar daarmee heb je eigenlijk hetzelfde risico als een website.
Verder is het nadeel van standalone dat updates lastiger zijn (je moet zelf vanaf een cd/dvd installeren) en dat de back-ups je eigen verantwoordelijkheid zijn.

Minimaliseren van risico’s

encryption-keysOnze oplossing slaat gegevens op in een database. Alle persoonlijke gegevens , inclusief wachtwoord, van alle leden worden versleuteld voordat ze in de database terecht komen. Hiervoor wordt een sterke encryptie gebruikt.

Per record worden de gegevens ook nog eens verschillend versleuteld. Er is dus veel werk voor nodig om de gegevens te ontsleutelen.

Daarnaast wordt er bij Markxman Online verplicht gebruik gemaakt van sterke wachtwoorden en wordt al het internetverkeer versleuteld via een HTTPS verbinding. Na drie keer een onjuist wachtwoord wordt je toegang gedurende een korte periode geblokkeerd. Het oneindig proberen van wachtwoorden (brute force) is daarmee moeizaam.

Heel veel voordelen van online

De voordelen van online zijn groot:

Technisch
  • Modern, geen aparte server nodig en geen aparte installaties op verschillende PC’s.
  • Altijd de laatste versie op elk device waarop je werkt. Geen risico op verouderde installaties.
  • Geen systeemeisen, behalve een actuele webbrowser. IE wordt vanaf versie 9 ondersteund. Chrome en Firefox werken zichzelf bij. Een actuele browserversie is sowieso belangrijk voor je eigen veiligheid, ook op andere websites.
  • Responsive waar mogelijk, dus ook bruikbaar op tablet en op smartphone.
  • Backup van gegevens is geen zorg, dat wordt door ons centraal geregeld. De gegevens staan en blijven allen staan op Nederlandse servers.
  • Het oplossen van problemen en bugs kan snel en direct. Je hoeft hier zelf geen installaties en handelingen voor te verrichten, behalve dan het melden zelf 😉 .
  • Bewezen: meerdere verenigingen werken er al meerdere jaren mee. Zie ook onze klantervaringen
Functioneel
  • Toegang vanaf elke locatie waar je internet hebt (mits je dit niet blokkeert, dat kan namelijk bij de instellingen). De ledenadministrateur hoeft dus niet op zondag naar de vereniging om gegevens bij te werken. Het bestuur kan ook kijken wat er gebeurt, invoeren van schietresultaten en bijwerken van prijzen kan vanaf thuis etc.
  • cloud toolboxOp de vereniging kan je overal waar je internet hebt inloggen. Dus zowel bij de locatie van present melden, de wapenuitgifte, bij de baan en bij de bar etc. Dit kan ongelimiteerd en je kan op meerdere PC’s met hetzelfde account of juist met een ander account inloggen. Er is dus niet zoals bij een standalone oplossing remote toegang tot een interne server nodig.
  • Hieruit volgt het voordeel dat je op meerdere locaties verder kan automatiseren met bijvoorbeeld barcodescanners.
  • De uitwisselbaarheid tussen verenigingen die ons systeem gebruiken is groot. Je kan je present melden bij een andere vereniging zonder dat ze jouw gegevens moeten invoeren (=winst) en jijzelf kan gasten present melden zonder administratie. Hierbij wordt rekening gehouden met privacywetgeving: een andere vereniging ziet alleen jouw naam en KNSA nummer, niet jouw foto en al helemaal geen andere privé gegevens (!)
  • Je kan onderlinge competities houden met andere verenigingen die het systeem gebruiken (afhankelijk van de versie die je kiest). Voor kleinere verenigingen die te weinig deelnemers hebben voor een discipline kan dit een uitkomst zijn.

Financieel

  • cloud financieelBespaar tijd en geld. Ons product is snel beschikbaar, altijd schaalbaar en kent geen installatiekosten voor hardware. Dat bespaart tijd en geld. Geen lokale server nodig dus je bespaart ook nog eens energie.
  • Opzegbaar per maand. Geen contracten per jaar of hoge aanschafkosten.
  • Doorlopende innovaties zonder bijkomende kosten en zonder nieuwe installaties.
  • Verlaagd risico en geen eigen IT specialisten of inhuur nodig.
* De allereerste versie van Markxman was een standalone pakket. Gezien de problemen met verouderde versies en het moeilijk delen van gegevens, zijn wij gestopt met het ontwikkelen daarvan en overgestapt op een online versie.