SV Willem Tell Nijverdal

Het invoeren en actualiseren van gegevens is geen makkelijke opgave. Zeker niet als je bedenkt hoeveel een gemiddelde schietsportvereniging moet registreren en bijhouden. Denk aan de ledenadministratie, de schietresultaten en de uitgifte van munitie.

Omdat onze schietsportvereniging graag een en ander wilde digitaliseren hebben we contact opgenomen met Markxman, een systeem dat goed is uitgerust voor alle schietsport gerelateerde activiteiten.  Albert en Edo hebben namens hun bedrijf daarom bij ons op de vereniging een korte presentatie gegeven over de mogelijkheden van Markxman. Na afloop hiervan hebben we als vereniging gelijk besloten dit systeem ook bij ons in te voeren gelet op de vele voordelen die systeem met zich meebrengt.

In Markxman kun je eigenlijk alles registreren wat van belang is. Een papieren administratie of het gebruik van een ander programma is eigenlijk overbodig geworden na invoering van Markxman. Vanaf het moment dat we met Markxman zijn gaan werken hebben we onze ledenlijst, het presentieregister en de uitgifte van wapens en munitie direct via Markxman geregistreerd.
Belangrijk om te weten, is ook dat het aansluit op de voorschriften en wensen van de KNSA en politie. De leden die bij ons op de vereniging met Markxman werken hebben kort uitleg gehad over het gebruik van Markxman. Het programma werkt intuïtief en de opmaak is overzichtelijk en geordend. Slechts een enkele ‘’veteraan’’ heeft hier soms wat moeite mee.

Onze interne competities werden altijd bijgehouden in een Excel document. In een periode waarin het ledenaantal fors toenam werd deze lijst moeilijker te hanteren en de kans op fouten groter. Gelukkig bood Markxman ook hiervoor een oplossing, maar op dat moment verkeerde de competitie module binnen Markxman nog in de testfase.

We zijn toen begonnen om onze pistool competitie een aantal maanden bij wijze van test in Markxman te registeren. Tijdens deze testfase heb ik veelvuldig contact gehad met Edo. Tips en aanbevelingen werden vaak al direct verwerkt en het systeem begon steeds meer te voldoen aan onze wensen. Inmiddels houden we al onze interne competities met veel tevredenheid bij in Markxman. Het leuke aan de competitiemodule is dat alle leden die dat willen ook thuis in kunnen loggen op Markxman om de competitieresultaten te raadplegen.

Al met al zijn we erg tevreden over het Markxman programma en over de snelle service van Edo en Albert.

SV Willem Tell Nijverdal

This entry was posted in . Bookmark the permalink.