Marktplaats RSS-feed service : Markxplaats

Markxplaats RSS voor MarktplaatsSinds de redesign van het oude vertrouwde Marktplaats.nl moeten we een stuk functionaliteit missen, namelijk de veelgebruikte RSS links in de zoekresultaten. Hiermee kon je makkelijker nieuwe advertenties vinden, die voldeden aan je zoekopdracht.

Inmiddels is er wel een email service in beta, maar hierin kun je nog geen selecties maken op kenmerken.

Wij bieden de RSS service aan onder de naam Markxplaats. Voor de fun dus en op een ‘as is’ basis. Dat betekent dat we niet heel actief onderhouden en functionaliteiten toevoegen. Uiteraard staan we wel open voor vragen en suggesties.

Plak hieronder de complete URL van je Marktplaats zoekopdracht. Je RSS-feed opent in een nieuwe pagina, de link van die pagina kun je vervolgens weer gebruiken in je feedreader, bijvoorbeeld Feedly of InoReader.

Let wel op met  Feedly: je hebt geen controle over de frequentie waarmee de feed wordt ververst. Het kan dus zijn dat een advertentie nog niet in Feedly staat en deze inmiddels alweer is gereserveerd of verwijderd. Dit ligt dus niet aan onze service. Wil je continu actueel zijn, installeer dan een desktop reader.

Update 8 mei 2017: Omdat de RSS feeds te belastend werden voor onze server, heeft er een offload plaatsgevonden naar een speciaal domein, toRSS.nl

Update 28 juni 2017: wegens hoge load is toRSS afgesloten. Wij zijn bezig met verhuizing naar een andere server.

Update 28 juni 2017 (2): inmiddels is de verhuizing naar een andere server geregeld. De RSS feeds zijn weer werkzaam met dien verstande dat de oude omleidingen van markxman.com naar toRSS.nl tegelijkertijd zijn opgeheven. Werk dus de URL’s van je feeds bij naar toRSS.nl of maak ze opnieuw aan.


Topadvertenties weglaten  ‘Bezorgt in’ weglaten

 

 

Chrome extensie voor Marktplaats

Onze Chrome extensie ‘Markxplaats RSS‘ maakt het allemaal nog gemakkelijker. Daarmee krijg je een icoontje op je marktplaats zoekpagina, waarmee je de feed kan openen of zelfs direct kan toevoegen aan Feedly.

12 reacties op “Marktplaats RSS-feed service : Markxplaats

  • We hebben de bestaande code moeten ombouwen naar PHP, daardoor is de link iets anders geworden (mp2rss.asp wordt mp2rss.php).
   In de Chrome Store staat sinds begin van de middag een nieuwe versie van de extensie (1.1.0). Het kan zijn dat je browser het nog niet oppakt, maar de extensie handmatig opnieuw installeren werkt gewoon uiteraard.

   Je zult helaas evt. bestaande links moeten aanpassen .
   Het nieuwe script is in ieder geval wel iets sneller en beter dan het oude 😉

 1. Zojuist heb ik een toevoeging gedaan op de MIME types van de website, zodat de extensie ASP wordt geïnterpreteerd als PHP. Daarna heb ik een kopie van het nieuwe PHP script gemaakt met als extensie .asp. Het probleem is daarmee voor bestaande URL’s opgelost 😉

  Ik adviseer wel om de bestaande URL’s/feeds zsm te vervangen door de juiste link uit de nieuwe Markxplaats extensie (1.1.0).

  • Ik heb de datum er inmiddels voor je bijgeplakt, in de omschrijving.

   Marktplaats gebruikt triviale datums bij recente advertenties zoals ‘Vandaag’, ‘Gisteren’ en ‘Eergisteren’. Daar heb je in een feed-reader niet zoveel aan, want dan staat er bij de advertentie die 10 dagen geleden is ingelezen nog steeds ‘Vandaag’. Die triviale datums worden daarom in het script omgezet naar de standaard datumnotatie van Marktplaats.

  • Hoi MatTiZ.

   De URL naar de Marktplaats pagina wordt gebruikt voor het ophalen van de gegevens. Dat betekent dat de postcode+afstand in de URL moeten zitten. Uit ervaring weet ik dat, ondanks wat je op het scherm krijgt binnen de marktplaats.nl website, de URL niet altijd goed is bijgewerkt door Marktplaats.
   Klik daarom nog een keer op de Zoek-knop in Marktplaats totdat dat wel het geval is en gebruik dan pas onze extensie.

   Succes!

  • Hallo. Aan deze kant werkt alles nog gewoon zoals het zou moeten. Probeer eens in Chrome de plugin te verwijderen en opnieuw te installeren. Als dat ook niet werkt ben ik bang dat er op je systeem iets anders aan de hand is, mogelijk een andere plugin die in de weg zit?

 2. Hoi Albert,
  Ik wil even zeggen dat ik erg blij ben met de Markxplaats rss feed service. Helemaal top. Werkt beter dan bij anderen dus ik hoop dat je het nog lang laat draaien. 🙂
  Groeten en bedankt!

 3. Zojuist is het script enigszins aangepast. Marktplaats geeft de afbeeldingen protocol-less door, dus zonder http: of https: ervoor. Dat levert problemen in sommige RSS readers zoals de Chrome -extensie Slick.
  Het script plaatst er nu http(s): voor, afhankelijk van hoe de bron wordt aangeroepen.

  Met dank aan XMS.nl voor het melden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *