Marktplaats RSS-feed service : toRSS

Update 20-12-2020

Na een lange periode hebben we helaas besloten de extensie voor Marktplaats, toRSS, voorlopig te ruste te leggen. Het ontbreekt aan de tijd om er nog support op te geven of een oplossing te zoeken om het werkend te maken.

In de laatste maanden bleek al dat de extensie niet meer werkte. Oorzaak is vrijwel zeker een actieve IP blokkering door Marktplaats, maar dat weten ze daar het beste. Nou kan alles op een andere server worden geplaatst, maar dan wordt het een wedstrijdje en een kwestie van tijd voor onze gebruikers wederom teleurgesteld raken.

Hopelijk vinden onze trouwe gebruikers een goed alternatief. In dat geval horen wij het zelf ook graag ;)

Markxplaats RSS voor MarktplaatsMarktplaats.nl heeft al sinds jaar en dag geen RSS mogelijkheid meer. Hiermee kon je makkelijker nieuwe advertenties vinden, die voldeden aan je zoekopdracht.

Er wel een email service, maar als je echt wilt bijblijven is RSS de betere manier.

Wij bieden de RSS service aan onder de naam toRSS. Voor de fun en op een ‘as is’ basis. Dat betekent dat we niet heel actief onderhouden en functionaliteiten toevoegen. Uiteraard staan we wel open voor vragen en suggesties.

Browsers extensie voor Marktplaats

Om de feed te kunnen maken kon je hier voorheen nog je zoekurl in een tekstbox invoeren en zo de feed samenstellen. Inmiddels kan dat niet meer. Dat is vooral het gevolg van een andere structuur van Marktplaats (asynchrone display).
Het gebruik van onze browser extensie toRSS is inmiddels noodzakelijk. De extensie werkt in zowel Chrome als alle andere browser die de Chromium Engine gebruiken (Brave, Edge Preview, Opera, Vivaldi etc.). Je krijgt dan een icoontje op je marktplaats zoekpagina, waarmee je de feed kan openen of zelfs direct kan toevoegen aan Feedly of InoReader.

Feedreaders

Met veel feedreaders heb je geen controle over de frequentie waarmee de feed wordt ververst. Het kan dus zijn dat een advertentie nog niet in bijvoorbeeld Feedly staat en deze inmiddels alweer op Marktplaats is gereserveerd of verwijderd. Dit ligt niet aan onze service.
Wil je continu actueel zijn, gebruik dan een goede (mogelijk betaalde) reader. Zelf hebben we goede ervaringen met de browserbased InoReader. In de betaalde versie kan je daar de frequentie boosten (maar niet helemaal zelf instllen).

12 reacties op “Marktplaats RSS-feed service : toRSS

  • We hebben de bestaande code moeten ombouwen naar PHP, daardoor is de link iets anders geworden (mp2rss.asp wordt mp2rss.php).
   In de Chrome Store staat sinds begin van de middag een nieuwe versie van de extensie (1.1.0). Het kan zijn dat je browser het nog niet oppakt, maar de extensie handmatig opnieuw installeren werkt gewoon uiteraard.

   Je zult helaas evt. bestaande links moeten aanpassen .
   Het nieuwe script is in ieder geval wel iets sneller en beter dan het oude 😉

 1. Zojuist heb ik een toevoeging gedaan op de MIME types van de website, zodat de extensie ASP wordt geïnterpreteerd als PHP. Daarna heb ik een kopie van het nieuwe PHP script gemaakt met als extensie .asp. Het probleem is daarmee voor bestaande URL’s opgelost 😉

  Ik adviseer wel om de bestaande URL’s/feeds zsm te vervangen door de juiste link uit de nieuwe Markxplaats extensie (1.1.0).

  • Ik heb de datum er inmiddels voor je bijgeplakt, in de omschrijving.

   Marktplaats gebruikt triviale datums bij recente advertenties zoals ‘Vandaag’, ‘Gisteren’ en ‘Eergisteren’. Daar heb je in een feed-reader niet zoveel aan, want dan staat er bij de advertentie die 10 dagen geleden is ingelezen nog steeds ‘Vandaag’. Die triviale datums worden daarom in het script omgezet naar de standaard datumnotatie van Marktplaats.

  • Hoi MatTiZ.

   De URL naar de Marktplaats pagina wordt gebruikt voor het ophalen van de gegevens. Dat betekent dat de postcode+afstand in de URL moeten zitten. Uit ervaring weet ik dat, ondanks wat je op het scherm krijgt binnen de marktplaats.nl website, de URL niet altijd goed is bijgewerkt door Marktplaats.
   Klik daarom nog een keer op de Zoek-knop in Marktplaats totdat dat wel het geval is en gebruik dan pas onze extensie.

   Succes!

  • Hallo. Aan deze kant werkt alles nog gewoon zoals het zou moeten. Probeer eens in Chrome de plugin te verwijderen en opnieuw te installeren. Als dat ook niet werkt ben ik bang dat er op je systeem iets anders aan de hand is, mogelijk een andere plugin die in de weg zit?

 2. Hoi Albert,
  Ik wil even zeggen dat ik erg blij ben met de Markxplaats rss feed service. Helemaal top. Werkt beter dan bij anderen dus ik hoop dat je het nog lang laat draaien. 🙂
  Groeten en bedankt!

 3. Zojuist is het script enigszins aangepast. Marktplaats geeft de afbeeldingen protocol-less door, dus zonder http: of https: ervoor. Dat levert problemen in sommige RSS readers zoals de Chrome -extensie Slick.
  Het script plaatst er nu http(s): voor, afhankelijk van hoe de bron wordt aangeroepen.

  Met dank aan XMS.nl voor het melden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.